Odborári odpovedali NHL protinávrhom, tá ho bude študovať do hĺbky

01.01.2013 Celý región

New York 1. januára (TASR) - Zástupcovia hráčskej asociácie NHLPA študovali nový 288-stranový návrh kolektívnej dohody vedenia zámorskej hokejovej NHL vyše dvoch dní a tesne pred Novým rokom na neho odpovedali protinávrhom.

V pondelok popoludní zámorského času sa obe strany stretli v New Yorku a liga si prevzala dokumenty na vlastné podrobnejšie preštudovanie.

Optimistický variant predpokladá, že NHL sa k protinávrhu vyjadrí už v utorok dopoludnia newyorského času.

"Ak bude treba, budeme na tom pracovať aj v noci. V utorok ráno by sme mohli dať odpoveď. Ale nepredbiehajme. Ich návrh je však zásadný, odpovedá na všetky podstatné otázky. Musíme ho preštudovať do hĺbky," citovala agentúra Reuters komisára NHL Garyho Bettmana. Právnik NHLPA Steve Fehr médiám po vyše trojhodinovom stretnutí len priznal, že odpoveď odborárov bola oveľa kratšia, na počet strán ide len o dvojciferné číslo, a rokovať sa bude opäť v utorok.

Schôdzka bola prvou od 13. decembra, keď sa tábory stretli za účasti federálnych mediátorov. Podpis pod novou kolektívnou zmluvou je potrebný k ukončeniu hernej výluky, ktorá trvá už vyše 100 dní. Vedenie NHL už dávnejšie zrušilo všetky stretnutia pôvodného programu základnej časti do 14. januára vrátane novoročného duelu Winter Classic i Zápasu hviezd. Komisár profiligy Gary Bettman by rád uzavrel novú zmluvu do 11. januára, v tom prípade by 48-zápasová základná časť odštartovala 19. januára.
 

Vyberte región